Over mij...

Wie zit er nu achter praktijk MyFlow. Ik ben Maartje, geboren in Breda en woon al heel wat jaren in het gezellige dorpje Dorst. Ik woon er met mijn man en 2 kinderen. Het zijn 2 hele gevoelige kinderen met hele verschillende karakters, die mij al heel veel hebben geleerd. Ze zijn echt een spiegel voor me en ook vooral een grote inspiratiebron. 

Tijdens mijn leven heb ik altijd interesse gehad in persoonlijke ontwikkeling en gedrag van mensen. Wat maakt het nu dat je een bepaalde emotie ervaart?  Waarom kan je bepaald gedrag niet loslaten? Wat betekent die angst nu voor je? Tijdens mijn persoonlijke zoektocht heb ik meerdere opleidingen gedaan. Niet allemaal paste ze bij mij, maar van alles leer je en in 2019 kwam ik in contact met NEI Coaching. Dit was zo'n duidelijke, gestructureerde methode, die ook nog eens meetbaar is. Iets wat met mijn laboratorium achtergrond erg welkom is. Er zijn geen lange praatsessies nodig en je merkt meteen verandering. Eerst heeft mijn dochter een sessie mogen krijgen en later ikzelf en iedereen om me heen. Wat een openbaringen en veranderingen zijn er uit gekomen. Dit wilde ik zelf leren! En zo ben ik de NEI Coach opleiding zelf gaan doen en inmiddels ben ik gecertificeerd NEI Coach.  

Tijdens de sessies zal je merken dat ik rustig ben, betrokken, maar vooral iedereen in zijn waarde laat. Ik houd van een grapje en een lach, dus we proberen het vooral allemaal luchtig te houden, maar het belangrijkste is eigenlijk dat iemand zich op het gemak voelt in de praktijk. Het helpen van mensen vind ik het fijnste wat er is. Het doet me erg goed om mensen weer in hun flow te zien komen. 

Geïnspireerd door mijn eigen kinderen, die inmiddels beiden op de basisschool zitten, wil ik me ook graag in gaan zetten voor kinderen, die hun flow maar niet lijken te vinden of gewoon even kwijt zijn. Ik wil niet naar labels kijken, maar gewoon naar het kind. Hoe zorgen we dat dit kind weer lekker in zijn vel komt te zitten? Hoe zorgen we dat ze de flow op school kunnen vinden? Wat heeft een kind nodig om niet meer nachtenlang te huilen? Wat heeft mijn kind nodig om van die eczeem af te komen en wat wil die eczeem eigenlijk vertellen? Hoe krijgt mijn kind weer meer zelfvertrouwen? Hoe machtig mooi is het om kinderen hierin te mogen helpen en te ondersteunen, zodat ze weer voor de volle 100% hun uitdagingen aan kunnen gaan.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van dementie, wil ik ook graag op dit vlak mijn steentje bijdragen. Mijn moeder heeft Alzheimer gekregen en het voelde als een enorm cadeau om haar met NEI te kunnen begeleiden. Inmiddels heb ik al meerdere mensen mogen begeleiden en het geeft begrip, ruimte en rust. Dit gevoel wens ik iedereen die met dementie te maken krijgt. 

Ervaringen van anderen...

-------------------------------------------------------
NEI-therapie was nieuw voor mij, maar het is een super fijne vorm van therapie waarbij je zelfs op afstand geholpen kunt worden. 
Heel bijzonder hoe Maartje met een paar vragen zo bij de kern van mijn spanningen kan komen. En deze ook weg kan halen zonder intensieve oefeningen etc. maar gewoon tijdens de therapiesessie.
Maartje kan heel goed luisteren, ze neemt mij heel serieus en de uitspraken die ze doet zijn heel mooi en kloppend. De rugpijn waardoor ik kwam is in intensiteit afgenomen, zo fijn!

-------------------------------------------------------
 Dankzij Maartje heb ik NEI leren kennen. NEI gaf me snel verlichting, antwoorden, ondersteuning en verklaringen. Dit was zowel voor mezelf als voor mijn dochtertje. De fasen in het leven hebben gewoon soms een handje hulp nodig en daar kan Maartje mij mee helpen; soms zijn 1 of 2 sessies al genoeg. Ook vind ik het heel prettig dat ik er niet altijd voor naar de praktijk hoef te komen, omdat het heel goed op afstand kan. Ik heb in mijn leven echt al van alles uitgeprobeerd, maar NEI is echt wel het eerste waar ik nu aan denk als ik ergens tegen aan loop.

-------------------------------------------------------
 NEI was helemaal nieuw voor ons, we hebben ervan gehoord via Maartje. Voor mijn moeder met Alzheimer die veel onrust ervaarde thuis in de vorm van onder andere willen weglopen, hebben we Maartje gevraagd om met NEI te onderzoeken waar dit vandaan kwam omdat ze dit zelf niet meer kan aangeven. Zo ontzettend bijzonder hoe Maartje zoveel duidelijk heeft kunnen krijgen waar zij last van had en ook blokkades heeft kunnen wegnemen, zodat mama na een paar sessies zelfs geen medicatie meer nodig had… we zijn heel erg dankbaar voor het werk dat Maartje met NEI heeft kunnen verrichten en bijzonder verrast door het directe effect van de behandeling. Vanaf nu raad ik het iedereen aan :)

-------------------------------------------------------

 

Mag ik je helpen om jouw flow te vinden?